Assortiment

Kip en pluimvee

Denkt u eens aan kipgerechten als kip schnitzel, kip gehakt, kipvink, kiprollade ….

Ook voor kalkoen, parelhoen, kwartel, gans en eend bent u bij poelier Hans vd Bor aan het juiste adres. Vers, smaak, je proeft het echt! Wist u dat er pluimveesoorten zijn waarvan het vlees nog magerder is dan kippenvlees? Ons personeel in de verkoopwagen adviseert u vakkundig!

Wilt u indruk maken met een gebraden kalkoen of een delicaat kwarteltje? Kom langs bij Poelier Hans vd Bor en wij vertellen u het geheim!
De kwaliteit en smaak van de producten blijven optimaal behouden als u na aankoop op de juiste manier met rauw pluimveevlees omgaat.


Wild

Wild is de verzamelnaam voor dieren die in de vrije natuur leven. Zij zoeken zelf hun voedsel en moeten daarvoor arbeid verrichten. Daardoor is het vlees van wild doorgaans mager, bevat meer proteïnen en heeft een meer aromatische smaak.

Voor een goede smaak van wild is met name de leeftijd van het wild van groot belang. Het inkopen van wild vraagt dus om deskundigheid, de deskundigheid van de poelier.

Het bereiden van wild is niet moeilijk! Ons personeel in de verkoopwagen kan u advies geven over éénvoudige bereidingswijzen en u kunt er recepten krijgen. Behalve wildproducten verkopen wij bovendien kant-en-klare sauzen, marinades, wildfonds, kruiden en bijgerechten zoals ‘Preiselbeeren’.

Vers wild is voornamelijk verkrijgbaar tijdens het jachtseizoen (15 oktober t/m 31 december). Dat wil niet zeggen dat wild alleen in het najaar of de winter verkrijgbaar en lekker is. In het voorjaar is vers reevlees verkrijgbaar en in de nazomer verse wilde eend. Een zomers etentje buiten leent zich uitstekend voor snelle, eenvoudige gerechten met wilde eend. En wild laat zich niet alleen goed combineren met traditionele wintergroenten, maar ook met diverse zomergroenten. Wild zorgt het hele jaar door voor extra smaak én, hoe snel en eenvoudig ook klaargemaakt, een culinair hoogtepunt op tafel.